Mail afhandelen via PrioNet

e-mail

Wanneer PrioNet uw breedband verbinding levert kan de vraag ontstaan om ook uw uitgaande email via PrioNet af te leveren. Dit is echter minder voor de hand liggend dan u zo op het eerste gezicht zou denken.

 Mail via uw domein provider

Wanneer u mail ontvangt via uw eigen internet domein bijvoorbeeld www.mijnbedrijf.nl zal het bedrijf dat uw domein registratie en de hosting van uw website verzorgt, doorgaans ook uw mail verzorgen. Uw mail@mijnbedrijf.nl wordt dan vanuit een mailserver van uw domein provider via SMTP, POP of IMAP op uw computer afgeleverd, gebruik makend van Username en password die bij uw mailbox behoort. Uw domein provider is in dat geval verantwoordelijk voor uw email; zowel in- als uitgaand.

Eigen mailserver

Het kan uiteraard het geval zijn dat u hebt besloten uw eigen mailserver te gebruiken, zoals Microsoft Exchange, Zimbra en of een andere mailserver. Op dat moment word de mail in eigen beheer geregeld, zo

wel ingaand als uitgaande mail. Wanneer deze mailserver mail verstuurd over een door PrioNet geleverde breedband verbinding kan het voorkomen dat uw domeinprovider u vraagt een reverse DNS voor het IP-adres waarvan de mail word verstuurd in te stellen. In dat geval kunt u via een support ticket een dergelijke reverse DNS instelling bij ons aanvragen.

Daarvoor hebben we de volgende gegevens nodig;

  • Het IP adres waarvan de mail komt en de domeinnaam(en) van de mailserver die u gebruikt, bijvoorbeeld mail.mijnbedrijf.nl deze voegen we dan toe aan onze reverse DNS instellingen en daarmee is uw mailserver bij de ontvanger geautoriseerd voor het IP-adres waarvandaan de mail word verstuurd.
  • De z.g. MX (Mail exchange) records die u nodig heeft om uw mailserver op het internet bekend te maken worden weer door uw domein provider geregeld.

Mail Outsourcen

Op dit moment komt het steeds meer voor om mail via outsourcing of in de cloud uit te besteden. In dat geval heeft de breedbandverbinding van PrioNet voor het versturen en ontvangen van mail geen rol meer in dit geheel. Uw outsourcing partij zal dan zorg dragen voor de benodigde instellingen. Voorbeelden van mail outsourcing zijn Outlook in the cloud, Hotmail, Gmail en allerlei overige publieke mail diensten.

Smarthost

Werd er in het verleden veel gebruik gemaakt van z.g. smarthost’s, dit word heden ten dage sterk ontraden. Dit omdat deze z.g. SMTP Smarthost’s door vele partijen tegelijk gebruikt kunnen worden en de toelating van deze mail verzend systemen steeds meer onderwerp worden van Blacklists. Het kan dan voorkomen dat omdat bedrijf X een hoop mail, bijvoorbeeld een nieuwsbrief aan een paar duizend geadresseerden verstuurd, het IP adres van deze smarthost op een blacklist komt en gezien word als een spam server. Hiervan heeft vervolgens iedereen die deze host gebruikt last omdat ook de mail van alle andere partijen hierdoor word geweigerd. PrioNet heeft er daarom voor gekozen in de nieuwe opzet geen gebruik meer te maken van deze smarthosts, temeer daar deze niet echt meer een functie hebben in het huidige professionele mailgebruik op termijn zullen dan ook de oude door PrioNet gebruikte smarthost’s gaan verdwijnen.

PrioNet, VoIP aanbieder

Wij bieden bedrijven in binnen- en buitenland meer telefonie voor minder geld. PrioNet leverde als een van de eersten in Nederland VoIP voor de zakelijke markt.

Meer over ons

Zakelijk internet met PrioNet

Hoogwaardige en betrouwbare breedband netwerken voor uw bedrijfs-internetverbinding. xDSL-, Glasvezel- en Satellietverbindingen. Informeer naar onze zakelijk internet mogelijkheden.

Zakelijk internet