Vigor 2820 ADSL2
(Wifi optioneel)

Aansluitkosten  225,00 (eenmalig)

Draytek Vigor 2820 Series
Uniek aan de DrayTek Vigor 2820 is dat deze beschikt over een DSL poort en een ethernet WAN poort. Hiermee is de Vigor 2820 geschikt voor ADSL2+, kabel- en glasvezelverbindingen. Door ‘second WAN’, de tweede WAN poort, kan load balancing, Bandwidth on Demand en WAN connection fail-over worden toegepast. De Vigor 2820 ondersteunt 32 simultane VPN verbindingen en heeft een USB printerpoort. De router beschikt over een Gigabit LAN poort, voor een snellere dataoverdracht binnen het netwerk. De volledige Vigor 2820 serie bestaat uit vijf verschillende modellen, met varianten voor VoIP en wireless (802.11n).

Key Features:

  • DSL 1-port ADSL2+, RJ-11 connector (for AnnexA)
  • DSL 1-port ADSL2+, RJ-45 connector (for AnnexB)
  • LAN 3-port 10/100 Base-Tx and 1 port 1000 Base-TX Switch, RJ-45 connectors
  • WAN 1 port 10/100 Base-Tx, RJ-45 connector
  • 32 simultane VPN tunnels
  • Ingebouwde firewall
  • 1-port USB Host 2.0 (USB Printer / 3.5G USB Modem)
  • 802.11n wireless* (optie)

Categorie:

Lijntype

Annex A (analoog) of Annex B (ISDN)

WIFI

Met en zonder WIFI leverbaar (optie) (Multiple Input – Multiple Output). Dit houdt in dat meerdere antennes op de router kunnen verzenden en ontvangen. De router maakt gebruik van 3 antennes.

Internet

ADSL2/ADSL2+

Modem

Ja

Router

Ja

3G

Ja

LAN

4 poorten

Firewall

Ja

VPN

Up to 32 Concurrent VPN Tunnels

USB

Ja: 2.0 3.5G USB Modem as 2nd WAN (Specific regional variants only) Printer Sharing File System : (throughput with above 2Mbps) Support FAT32/FAT16 File System Support FTP Function for File Sharing Support samba for Windows File Sharing


The Vigor2820 is een ADSL2 modem/router met VPN capability.
U kunt  een USB storage device verbinden via de USB poort om bestanden te delen of een USB printer te koppelen.

download

Management 

De geïntegreerde grafische web user interface in de router maakt het mogelijk om op efficiënte wijze management toe te passen op het netwerk. De web user interface is uiteraard bereikbaar vanuit het lokale netwerk, maar door de ingebouwde management access control is ook eenvoudig aan te geven hoe de router vanaf het internet gemanaged kan worden. Toegang van het management via internet kan middels FTP, HTTP, HTTPS, Telnet en SSH, waarbij uiteraard kan worden aangeven vanaf welk IP adres dit mogelijk is en welke poort hiervoor dient te worden gebruikt. De implementatie van het TR.069 protocol in de router maakt management via het centraal management systeem VigorACS mogelijk.

Second WAN

De routers uit deze serie beschikken naast een ADSL2+ modem over een tweede ethernet WAN poort. Als er gebruik gemaakt wordt van meerdere WAN poorten kan load-balancing en fail-over worden toegepast. Door gebruik te maken van beide poorten worden de netwerkprestaties, de schaalbaarheid en de betrouwbaarheid van de internetverbinding verbeterd.

Load-balancing 
Als er gebruik gemaakt wordt van beide WAN poorten kan load-balancing worden toegepast. Voor elke datastroom kan gedefinieerd worden over welke WAN poort het verkeer naar buiten gaat.

Onderstaand enkele voorbeelden van toe te passen load-balancing regels.
• Regulier internetverkeer en uitgaande e-mail afkomstig van de mailserver dient te verlopen over WAN poort 1.
• VoIP verkeer dient te verlopen over WAN poort 2.

Er kunnen 20 load-balancing regels aangemaakt worden.
Met de functie “auto weight” bepaalt de router zelf wanneer deze overgaat naar de andere WAN interface. Ook is het mogelijk om zelf in te stellen, dat als een bepaalde bandbreedte verbruikt wordt, de 2e WAN interface automatisch ingeschakeld wordt. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld regulier internetverkeer en uitgaande email afkomstig van de mailserver te laten verlopen over WAN poort 1. VoIP verkeer dient dan te verlopen over WAN poort 2. Ook kan QoS toegepast worden op beide WAN poorten.

Fail-over
Op beide WAN poorten kan “fail-over/backup” worden toegepast. Als één van de twee WAN poorten uitvalt, neemt de andere WAN poort de taken over. Op deze manier is er dus altijd een werkende internetverbinding. Als de weggevallen verbinding hersteld is, wordt automatisch overgeschakeld naar de herstelde verbinding. De gebruikers merken nagenoeg niets van deze overschakeling.

LAN

Standaard beschikt de router over een DHCP server die de IP adressen uitdeelt aan de LAN zijde. Indien gebruik wordt gemaakt van een andere DHCP server kan deze uiteraard ook worden uitgeschakeld. Daarnaast kunnen statische routeringen worden aangemaakt voor LAN en WAN.

Firewall / NAT

Voor optimale beveiliging van het netwerk kan gebruik worden gemaakt van de ingebouwde firewall.

De firewall kan policy-based toestaan of blokkeren van in- en uitgaand verkeer. Aan de hand van regels kan communicatie van en naar een netwerk verboden of juist toegestaan worden. De firewall kan op basis van IP adres, poort nummer en protocol worden toegepast. Alle firewall regels kunnen eveneens voor inkomende VPN verbindingen worden toegepast. Naast de firewall functionaliteiten is het eveneens mogelijk om Port redirection, DMZ host, open ports toe te passen in uw configuratie.

Quality of Service

De QoS-functie in deze router zorgt ervoor dat datastromen, zowel inkomend als uitgaand, met een door u bepaalde prioriteit worden behandeld. U kunt bijvoorbeeld per poort of per IP-adres de bandbreedte aangeven.
Quality of Service (QoS) zorgt bij de VoIP modellen eveneens voor gegarandeerde VoIP kwaliteit. De toepassing van QoS in de V-modellen garandeert dat overige datastromen, zoals HTTP en FTP, geen invloed hebben op de kwaliteit van het telefoongesprek. Voor de toepassing van QoS voor VoIP is geen configuratie nodig.

Wireless (n-modellen)

De Vigor n-modellen beschikken over een 802.11n wireless access point. Deze n-standaard is gebaseerd op de MIMO-techniek (Multiple Input – Multiple Output). Dit houdt in dat meerdere antennes op de router kunnen verzenden en ontvangen. De router maakt gebruik van 3 antennes. Op deze manier kan er meer en een snellere dataoverdracht plaatsvinden.

PrioNet, VoIP aanbieder

Wij bieden bedrijven in binnen- en buitenland meer telefonie voor minder geld. PrioNet leverde als een van de eersten in Nederland VoIP voor de zakelijke markt.

Meer over ons

Zakelijk internet met PrioNet

Hoogwaardige en betrouwbare breedband netwerken voor uw bedrijfs-internetverbinding. xDSL-, Glasvezel- en Satellietverbindingen. Informeer naar onze zakelijk internet mogelijkheden.

Zakelijk internet